Skivereniging 't Gooi - Wie zijn wij?


Wie is Skivereniging ’t Gooi?

Formeel luidt de doelstelling:

“Skivereniging 't Gooi is een bij de Nederlandse Ski Vereniging aangesloten regionale organisatie die tot doel heeft om door middel van een aantal activiteiten de wintersport in de regio in de meest brede zin te stimuleren.”

Veel Nederlanders trekken er jaarlijks op uit naar een van de wintersportlanden om zich actief bezig te houden met een of meer takken van wintersport. Skivereniging 't Gooi wil hierbij ondersteuning bieden.

Skivereniging ’t Gooi is een vereniging met circa 120 leden. De vereniging kent haar oorsprong als Kring 't Gooi van de Nederlandse Skivereniging (NSkiV). In 1996 werden de kringen verzelfstandigd in verenigingen aangesloten bij de NSkiV.

Wij zijn regionaal georiënteerd. Onze leden komen voornamelijk uit het Gooi, de Vechtstreek en het Eemland.

Kun je skiën in het Gooi?

De ‘bergen’ in de Gooise natuur zijn niet hoog genoeg om vanaf te skiën. Daarbij ontbreekt het aan sneeuw. Toch zijn er in de regio mogelijkheden om de skitechniek te verbeteren op kunstskibanen. In Huizen op de outdoor borstelbanen van Skiclub de Wolfskamer. In Bussum bij Indoor Skibaan Rock Steady. In Soesterberg op de outdoor borstelbanen van Skicentrum Soesterberg. In Amersfoort op de indoor rollerskibanen van Ski-Fun. Uiteraard ook op de indoor-sneeuwbanen die buiten de regio zijn te vinden.
Een compleet overzicht van de diverse skibanen in Nederland is te vinden op de website van de Nederlandse Skivereniging.

Wat doet Skivereniging ’t Gooi?

Onze activiteiten richten zich naast gezelligheid ook op het verkrijgen, bevorderen en behouden van een goede lichamelijke conditie om verantwoord alle takken van wintersport te kunnen beoefenen. Om dit te bereiken heb je een goede basistechniek en een goede conditie nodig. Daarom stimuleren we het om aan de conditie te werken. In de winterperiode (oktober tot april) worden onder leiding van een externe deskundige skigerichte conditietrainingen gegeven. Een goede lichamelijke voorbereiding verhoogt niet alleen het skiplezier, maar een optimale lichamelijke conditie verkleint ook de kans op blessures en ongelukken. Ook als u niet meer van plan bent te gaan skiën dan kunt u als lid met deze trainingen toch aan uw conditie werken.

Een aantal van onze leden skiet niet (meer), maar zij vinden het onderlinge, sportieve en sociale contact met gelijkgestemden prettig. Het heeft ook geleid tot het ontstaan van groepjes die wandelen, Nordic walken of rolskiën (zie hier voor meer info).

Voorts faciliteren/organiseren wij al jaren groepsreizen naar de Franse (Trois Vallées), Oostenrijkse (Lech) en Italiaanse Alpen (Dolomieten). Deze reizen hebben vooral de belangstelling van ervaren skiërs, die gezellig in groepsverband willen skiën. Het skiën gebeurt onder begeleiding van een lid van de vereniging die het gebied als zijn/haar broekzak kent, waardoor de deelnemers zich niet hoeven te bekommeren over de te kiezen liften en skipistes.

Daarnaast worden er ook andere activiteiten georganiseerd, zoals het fietsweekend waarmee in september het winterseizoen wordt geopend. Voor het bevorderen van het sociale contact binnen de vereniging wordt van oktober tot april een aantal après-ski-avonden georganiseerd.

Wat kost het?

Het lidmaatschap is goedkoop. Het bedraagt voor een hoofdlid € 29 per jaar. Voor een gezinslid € 22. Als u ook lid bent van de NSkiV, dan krijgt u als hoofd- of gezinslid € 14 korting.
Informatie over kosten en deelname aan de sneeuwfit-training vindt u op deze site onder Trainingen. De kosten voor de trainingen betaalt u direct aan de trainer.

Is Skivereniging ’t Gooi iets voor u?

U komt er achter door eens langs te komen en/of mee te doen. Neem eventueel voor de eerste onwennigheid een vriend(in) mee. De programma’s en locaties zijn op deze site beschreven.
Wilt u liever eerst wat meer informatie, blader dan de site door of neem contact op met de secretaris van de vereniging: secretaris@skigooi.nl

Leuke initiatieven van leden

Skivereniging 't Gooi vindt het leuk als leden met nieuwe ideeën komen of leuke activiteiten ondernemen. Op deze plaats is een overzicht van deze initiatieven te vinden.