Verslag Lech 2018

Wolken of sneeuw

Hadden we vorig jaar uitsluitend zon en genoeg sneeuw, dit jaar lag er volop sneeuw en hadden we regen, sneeuw, zon en veel wolken.


Deelnemers

Ons gezelschap was bontgekleurd met een bijna politiek correcte gender-samenstelling en van alle skisnelheden. Dus voor elk wat wils: van terras-skiërs tot buckelpiste-lovers. Ook onze leden uit het buitenland waren weer van de partij: David uit Boston en Karel uit Thailand. Er waren ook nog twee nieuwe reis­genoten: Marlies en Evelien.Auto, bus of vliegtuig

Voor de mensen die niet zelf met de auto gingen, huurde Skigooi een minibus, die op uitstekende wijze werd volgeladen en bestuurd door Frits, Rob en Eltje. Op de heenreis was er een overnachting in Vöhringen, zodat we de volgende morgen na een paar uur al in het regenachtige Lech arriveerden. De anderen gingen met eigen auto’s of met het vliegtuig.


Hotel of pension

Door de late reserveringen was de helft van het gezelschap in nabij gelegen pensions onder­gebracht, waarover de gasten gelukkig zeer content waren. Voor de lager gelegen pensions kon je een ‘locker’ voor je ski’s en schoenen huren bij de Schlosskopflift, zodat je geen steile ijzige hellling af hoefde of omhoog moest klimmen.
In Hotel Alt Hubertus werd uitstekend voor ons gezorgd zowel wat betreft kamers, skipassen, après-ski, restaurant, sauna en het skihok op de begane grond, waarje direct op je ski’s kon stappen. Helaas konden we dit keer voor de après-ski niet op het terras zitten, omdat de zon ons in de steek liet.


Rustig of jagen

Dagelijks ging er onder leiding van Stephanie een groep met ervaren wat rustiger skiërs op pad, terwijl Frits of Stephan een snellere groep leidde. We stopten altijd voor koffie en lunch, waarbij Salomé favoriet was en de groepen elkaar daar regelmatig ontmoetten. Ook op de ‘Ruhetag’ van Alt Hubertus hebben we daar weer heerlijk gedineerd. De terugweg - wandelend over de piste – bleef een klein avontuur.

Supergebied

Het gebied van Lech, Zürs, Stuben, Rendle en St. Anton bleek - als altijd - heel aantrekkelijk door de vele mogelijkheden in alle richtingen. De afdalingen in allerlei zwaarten en de goede liftverbindingen. Langer Zug, Weibermahd, Steinmäder en Valluga zorgden voor schitteren­de afdalingen en waren goed bereikbaar en comfortabel ook door de goede busverbindin­gen. David, die veel in Noord-Amerika heeft geskied, prefereert het skigebied van Lech om diezelfde redenen. In Amerika moet je altijd weer de auto in voor de volgende piste.


Pech

Enkele mensen hadden pech doordat ze vielen, aangeskied werden of anderszins fysieke pro­blemen kregen. Slechts bij één moest een aparte terugvlucht worden geregeld. Het gaat hen allen inmiddels weer goed. Al met al een heerlijke skivakantie in Lech!