Corvara - Dolomieten - Italië - busreis

Vrijdag 2 februari t/m zondag 11 februari 2024


Voor de reis naar de Dolomieten is gekozen  voor verblijf in Corvara om de volgende reden. Canazei is een zeer drukke  wintersportplaats geworden. Vanuit het hotel duurt het minstens een uur voordat je boven op de ski’s staat. Voorts is het daar dan op de brede onoverzichtelijke startpiste zeer druk. Dat levert gevaarlijke situaties op en wachttijden bij de vervolgliften.

 

Hotel La Plaza is het onderkomen in Corvara. Het is een 3 sterrenhotel met een plezierige Italiaanse ambiance en een goede gastronomie. Eenpersoonskamers zijn zeer beperkt beschikbaar en alleen nog op aanvraag te verkrijgen.

Corvara ligt centraal in de Dolomieten aan de bekende Sella Ronda en in de nabijheid van de Marmolada (3.343 m). Vanuit Corvara kan iedere dag naar een andere bestemming worden geskied. Naar Lagazuoi, via Pralongia en Armentarola. Naar de Marmolada via Malga Chiapella. Naar de Seiseralm (eerst per bus door een schitterend natuurgebied). Naar het Annatal via Col Raiser en Seceda (lunch bij Anna). Naar Pedraces via La Villa. Naar Alba met Pera en Possa di Fassa.

First Class touringcar

De reis naar Italië gaat met een luxe dubbeldekker touringcar, die is voorzien van 48 First Class fauteuils. De stoelen zijn breder en comfortabeler en er staan in tegenstelling tot een Royal Class bus 3 stoelen op een rij in plaats van 4. Deze First Class fauteuils bieden extra veel beenruimte en de rugleuning heeft ruime instelmogelijkheden.

Prijzen

De hotels beschikken over  een beperkt aantal eenpersoonskamers. Heb je nog geen kamergenoot en wil je een kamer delen met een andere deelnemer, meld je dan toch aan. In overleg kan een kamergenoot worden gezocht.

De prijzen zijn afhankelijk van het hotel en de geboekte kamer, al of niet delen van een kamer, met bus of eigen vervoer, aantal dagen skipas en leeftijdskorting van de skipas.

 

De reiskosten bedragen per persoon (wijzigingen voorbehouden):

  • vervoer per 1e klas skibus van Interbus - circa € 200,- (prijs is nog niet bekend)
  • 7 overnachtingen o.b.v. half-pension en verblijf in:
    - tweepersoonskamer standaard - € 1.015,- exclusief € 14,- toeristenbelasting
    - eenpersoonskamer (geringe beschikbaarheid!) -  € 1.025,- exclusief € 14,- toeristenbelasting
  • 6 dagen senioren skipas (geboren voor 26-11-1958) - circa € 400,-
  • toeslag fooienpot - €. 35,-

De 6-dagen skipas kan voor een gering bedrag worden uitgebreid naar een 7-dagen of een 8-dagen skipas. In overleg is eigen vervoer mogelijk. Op de reissom zullen dan de kosten van vervoer per bus in mindering worden gebracht.

Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk zo spoedig mogelijk contact op te nemen.