Fietsweekend 2021 - Arcen - 10 t/m 12 september

Arcen - eindeloos fietsen en wandelen!


De deelnemers van het geannuleerde fiets­weekend 2020 hebben hun geld teruggekregen. Zij hebben voorrang gekregen bij de inschrijving voor het fietsweekend 2021. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wanneer u zich nu nog aanmeldt, bestaat de kans dat u op de reservelijst wordt geplaatst.

Voorbehoud

Door het Covid-19-virus kunnen we momenteel niet op stap gaan zoals we dat gewend zijn. De situatie begin september is voorlopig onvoor­spelbaar. Het bestuur van Skivereniging 't Gooi stelt zich op het standpunt dat reizen en overi­ge activiteiten voor de deel­nemers veilig moeten zijn. We houden de situatie nauwlet­tend in het oog. Zodra bekend is of deelnemen aan het fietsweekend al of niet verantwoord is zullen we jullie daarvan op de hoogte stellen. Om die reden zijn de realisatie en de prijs van het fietsweekend onder strikt voorbehoud.

Hallo fietsliefhebbers van Skivereniging Het Gooi. Het fietscomité bestaande uit Luuk van Veen en Kor Bergwerff meldt zich hierbij weer. Zoals in het annuleringsbericht van vorig jaar reeds was aangekondigd, zal het fietsweekend 2021 ook plaatsvinden in Arcen, in Midden-Limburg vlak bij de Duitse grens. De locatie voor het fietsweekend 2021 is dus ongewijzigd gebleven.

Het weekend wordt gehouden op 10, 11 en 12 september. Wij zullen logeren in Hotel de Maasparel (www.maasparel.nl). Het hotel is een ideale uitvalsbasis en het ligt op een steen­worp afstand van de Maas en het centrum van Arcen.

 

Het hotel ligt vlakbij de Kasteeltuinen, de Hertog Jan brouwerij, Thermaalbad Arcen en Graanbranderij De IJsvogel. Door de afwisse­lende schoonheid van natuurgebied De Maas­duinen en de ligging aan de Maas is Arcen altijd een dorp geweest dat bij veel toeristen in de smaak valt.


Hotel de Maasparel heeft comfortabele, geheel vernieuwde Comfort kamers, mooie terras­sen, een gezellige tuinkamer en een heerlijke tuinserre waar je de dag met een royaal ontbijt begint. In het restaurant word je verwend met verrassende gerechten.

 

De Comfort kamers zijn uniek wat betreft de grootte en indeling. Ze hebben een badkamer met douche en toilet, een zithoek, een flat­screen televisie, koffie-/theefaciliteiten en WiFi.

 

Het hotel heeft een gratis privé parkeerterrein en een afgesloten fietsenstalling met oplaadpunt voor elektrische fietsen.Niet alle details van het fietsweekend zijn op dit moment bekend. Op basis van reeds bekende prijzen en rekening houdend met de onzekere gevolgen van de Covid-19-crisis heeft het fiets­comité in overleg met de penningmeester doen besluiten de prijsstelling van het fietsweekend naar boven aan te passen. De prijs per persoon bedraagt € 265,-, mits de kamer wordt gedeeld door 2 personen. Dat is inclusief koffie met vlaai en lunch bij aankomst. Overig gebruik van de horeca in het hotel is voor eigen rekening.

Het hotel heeft uitsluitend 2-persoonskamers. Als een kamer slechts door 1 persoon wordt gebruikt, dan bedraagt de meerprijs hiervoor € 60,-. Dit geldt voor slechts een beperkt aantal kamers.

Op dit moment zijn de fietsroutes nog niet bepaald, maar we denken aan het volgende:

  • op vrijdag blijven we in de buurt van Arcen en gaan we een toertje maken van ca. 25 km naar Velden;
  • op zaterdag is het de bedoeling dat we de grens oversteken. We proberen een leuke route te vinden naar Kevelaer in Duitsland;
  • op zondag is het de bedoeling dat we de Maas oversteken naar Lottum, Grubbenvorst en/of Broekhuizen.

Jullie kunnen je aanmelden per e-mail bij Luuk via de volgende mail: lvanveen88@gmail.com en/of bij de penning­meester via penningmeester@skigooi.nl.

 

Graag vermelden of je een 1- of 2-persoons­kamer wilt en bij een 2-persoonskamer met wie je deze gaat delen. Ook vermelden wat de voedselvoorkeur is, zoals vegetarisch en eventuele allergieën en/of intoleranties.

Hotel De Maasparel heeft geen lift. Wil degene die moeite heeft met traplopen dit vermelden bij de aanmelding. Er zal dan geprobeerd worden een kamer op de begane grond te regelen. Alle gegevens zullen overeenkomstig onze privacy-regels vertrouwelijk worden behandeld.

Na aanmelding krijg je van de penningmeester de bevestiging, tevens factuur, toegestuurd. Hierop staan ook de betalingstermijnen vermeld.

 

Met vriendelijke groet Kor en Luuk.