Fietsweekend 2021 - Arcen - 10 t/m 12 september

Arcen - eindeloos fietsen en wandelen!


Hallo fietsliefhebbers van Skivereniging Het Gooi. Het fietscomité, bestaande uit Luuk van Veen en Stephanie van Leeuwen, is druk bezig de laatste puntjes op de "i" te zetten. Het vergt wat extra inspanning. Is het niet Covid-19 dat roet in het eten gooit, dan dwarsbomen de overstromingen in Limburg het maken van de laatste afspraken. Maar ten opzichte van wat de mensen daar is overkomen, zijn onze problemen van onderschikt belang. Wij wensen de slachtoffers van de overstromingen veel sterkte.

Het weekend wordt gehouden op 10, 11 en 12 september. We logeren in Hotel de Maasparel (www.maasparel.nl). Het hotel is een ideale uitvalsbasis en het ligt op een steen­worp afstand van de Maas en het centrum van Arcen.

 

Het hotel ligt vlakbij de Kasteeltuinen, de Hertog Jan brouwerij, Thermaalbad Arcen en Graanbranderij De IJsvogel. Door de afwisse­lende schoonheid van natuurgebied De Maas­duinen en de ligging aan de Maas is Arcen altijd een dorp geweest dat bij veel toeristen in de smaak valt.


Hotel de Maasparel heeft comfortabele, geheel vernieuwde Comfort kamers, mooie terras­sen, een gezellige tuinkamer en een heerlijke tuinserre waar je de dag met een royaal ontbijt begint. In het restaurant word je verwend met verrassende gerechten.

 

De Comfort kamers zijn uniek wat betreft de grootte en indeling. Ze hebben een badkamer met douche en toilet, een zithoek, een flat­screen televisie, koffie-/theefaciliteiten en WiFi.

 

Het hotel heeft een gratis privé parkeerterrein en een afgesloten fietsenstalling met oplaadpunt voor elektrische fietsen.De meeste details van het fietsweekend zijn inmiddels ingevuld. Afspraken met het hotel zijn gemaakt en de afspraken met de horeca onderweg worden momenteel gemaakt. De prijs per persoon bedraagt € 265,-, mits de kamer wordt gedeeld door 2 personen. Dat is inclusief koffie met vlaai en lunch bij aankomst. Overig gebruik van de horeca in het hotel is voor eigen rekening.

Het hotel heeft uitsluitend 2-persoonskamers. Als een kamer slechts door 1 persoon wordt gebruikt, dan bedraagt de meerprijs hiervoor € 60,-. Dit geldt voor slechts een beperkt aantal kamers.

De fietsroutes op vrijdag, zaterdag en zondag zijn op een laatste controle na bepaald. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving voeren de routes ons niet naar Duitsland, zoals naar Kevelaer. De redenen zijn dat we in Coronatijd niet de grens willen oversteken en dat bij nader inzien het gebied tussen Arcen en Kevelaer weinig interessant is.

Het fietsweekend is inmiddels geheel volgeboekt. Aanmelding nog steeds mogelijk. Je wordt dan op de reservelijst geplaatst.

 

Aanmelden kan per e-mail bij Luuk via de volgende mail: lvanveen88@gmail.com en/of bij de penning­meester via penningmeester@skigooi.nl.

 

Graag vermelden of je een 1- of 2-persoons­kamer wilt en bij een 2-persoonskamer met wie je deze gaat delen. Ook vermelden wat de voedselvoorkeur is, zoals vegetarisch en eventuele allergieën en/of intoleranties.

Hotel De Maasparel heeft geen lift. Wil degene die moeite heeft met traplopen dit vermelden bij de aanmelding. Er zal dan geprobeerd worden een kamer op de begane grond te regelen. Alle gegevens zullen overeenkomstig onze privacy-regels vertrouwelijk worden behandeld.

Na aanmelding krijg je van de penningmeester de bevestiging, tevens factuur, toegestuurd. Hierop staan ook de betalingstermijnen vermeld.

 

Met vriendelijke groet Luuk en Stephanie.