Verslag Les Menuires 2018


Vertrek uit Hilversum verliep op tijd. We kwamen na stops in Hazeldonk, Antwerpen en Arlon al om acht uur aan bij het hotel in Les Menuires.

 

Het was stralend weer en er werd besloten om na het ontbijt en koffietijd direct te gaan skiën. Iedereen genoot.


Het weer op zondag is grijs, maar prima om te skiën. Ook de maandag begint grijs, maar al snel laat de zon zich zien. We kiezen voor het verste doel: La Tania, omdat voor de dinsdag veel sneeuw en slechte weersomstandigheden worden voorspeld.

Dat komt niet helemaal uit, maar het weer is wel verslechterd. Door een stormachtige wind worden de hoge liften gesloten en besluiten we die dinsdag in de buurt te blijven skiën.

Op woensdag is het helemaal mis: code Oranje. Sneeuwstorm! Met als gevolg dat praktisch alle liften dicht zijn. We kunnen dus niet of nauwelijks skiën. Na groepsoverleg wordt besloten te gaan wandelen. De hotelier vindt het een absurd idee. Maar we laten ons niet weerhouden. Met ploegen door de diepe sneeuw wordt het wel een hele onderneming, maar we hebben ook veel plezier. 

De volgende dag is de storm gaan liggen. De sneeuw is prima, maar het zicht is beperkt. Bij het ontbijt proberen we ons op te peppen met wat "jeuktekst". Het helpt niet veel. Het beperkte zicht maakt dat we minder relaxed skiën. Het blijkt ook dat de hoge liften nog gesloten zijn.Er zijn wat valpartijen in de sneeuw en uit de lift, maar gelukkig ontstaan er geen blessures.

Het hotel heeft gelukkig een prima wellness-gebeuren waar we elke dag gretig gebruik van maken om te ontspannen.

 

Jeuktekst

Voor een real SkiGooi Experience gaan we van­daag meters maken op de slopes. We leveren performance met de juiste attitude zodat we end-of-the-day onze beleving goed kunnen evalueren aan de hand van de bereikte goals.


Vrijdag is het zicht niet best. We starten daarom een half uur later en gaan richting Courchevel. Onderweg wordt besloten om toch maar niet zo ver te gaan. Meribel wordt het nieuwe doel. Daar lunchen we en gaan weer richting Les Menuires.

Zaterdag is het opnieuw matig weer. We willen naar Val Thorens, dan kunnen we zeker op tijd terug zijn, maar zelfs dat gaat niet lukken, want zware sneeuwval belet ons er een volledige skidag van te maken. Dan maar opwarmen in een bergrestaurantje en lekker eten en drinken.

 

Door het slechte weer is het nog onzeker of we tijdig naar huis kunnen gaan, maar gelukkig kunnen we toch op de afgesproken tijd vertrekken. Na tussenstops in Arlon, Antwerpen en Tilburg arriveren we om één uur in Hilversum.

 

Ans, Bert, Joke, Eltje, Yvonne, Frits, Fred, Marten, Adriaan, Rob en Marijke bedankt voor de gezellige week.

 

Ronald (foto's Ronald)