Les Menuires - Les Trois Valées - Frankrijk - busreis of eigen vervoer

Vrijdag 10 januari t/m zondag 19 januari 2020


Deze reis heeft reeds plaatsgevonden. Hou de website in de gaten voor seizoen 2021.

Het appartement Le Hameau de la Sapinière is van recente bouwdatum en heeft een uitstekende ligging. Het ligt aan de centrale piste La Croisette en onder de lift Le Doron.

 

Faciliteiten:

 • aan de piste en naast skilift;
 • skibus voor de deur;
 • centrum op loopafstand;
 • horeca in de buurt;
 • wellness;
 • zeer mooie en ruime appartementen;
 • bedden opgemaakt bij aankomst.

Les Menuires ligt op 1800 m centraal in het skigebied Les Trois Vallées (L3V). Het is het grootste skigebied van de wereld. Totaal

198 skiliften en meer dan 300 pistes, met een totale lengte van 600 km, bieden de mogelijkheid iedere dag een andere gevarieerde skitoer te maken. Het hoogtebereik loopt van 1300 tot 3230 meter. In afgelopen jaren is Trois Vallées gebleken in januari een sneeuw- en zonzeker skigebied te zijn. Bovendien is het dan zeer rustig skiën op de vele pistes. Dit maakt het skiën voor senioren aantrekkelijk. Vanaf de leeftijd van 75 jaar is het skiën zelfs gratis.

Voor logies is wederom gekozen voor Chalet-Appartement Montagnettes Le Hameau De La Sapinière. Het appartementencomplex ligt direct aan de piste Croisette. Het omvat 58 appartementen van verschillende grootte (1 tot 6 2-persoonskamers per appartement). Het appartementendorp biedt ruime mogelijkheden om te kunnen voldoen aan de wensen om een kamer alleen te hebben. De grootste appartementen hebben 5 tweepersoonskamers, waarvan drie met 2 eenpersoonsbedden (type A) en twee met een tweepersoonsbed en eigen doucheruimte (type B). Voorts zijn er nog twee badkamers en twee wc’s.

 

Gezamenlijk zal ontbeten worden en drank naar wens worden ingeslagen. Er wordt ’s-avonds gedineerd in nabij gelegen restaurants naar keuze, of er wordt door vrijwilligers thuis gekookt.

 

Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen er meerdere aanpalende appartementen worden gehuurd. Daarom is het belangrijk tijdig te weten hoe groot de belangstelling is.

Le Hameau De La Sapinière

De prijs voor kamertype A bedraagt circa € 400 en voor kamertype B circa € 500. Hier bovenop komt de prijs van een skipas, het vervoer per Royal Class bus en de Skigooitoeslag reisbegeleiding. Bij elkaar ongeveer € 400. Afhankelijk van het gekozen kamertype ben je dus € 800 of € 900 kwijt bij boeking van een kamer voor jou alleen. Kamerdelers betalen circa € 200 tot € 250 minder per persoon. Ben je 75 jaar of ouder, dan ski je gratis.

Prijs per persoon houdt in:

 • vervoer per Royal Class touringcar, in overleg is eigen vervoer mogelijk;
 • 7 overnachtingen in Le Hameau De La Sapinière;
 • 7-daagse skipas - 75 jr of ouder gratis;
 • toeslagen reisorganisatie en fooienpot.

Attentie! Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk je zo spoedig mogelijk aan te melden. Liefst voor half juli.