Lech - Arlberg - Oostenrijk - eigen vervoer - privé initiatief, geen verenigingsreis

Zaterdag 24 februari - zaterdag 2 maart 2024


Sinds 2019 organiseert Skivereniging 't Gooi geen reis meer naar Lech. De belangrijkste reden is het kostenplaatje dat sinds seizoen 2018 drastisch is gestegen. Daardoor bleek uiteindelijk de animo voor deze reis laag. Desondanks heeft een kleine groep individuele Lech-gangers in maart 2019 volop genoten van een zonnige week in Lech met zeer veel sneeuw. De bedoeling was de reis in 2020 en 2021 te herhalen, maar helaas stak Covid-19 daar een stokje voor. Vanaf 2022 heeft de reis weer plaatsgevonden.

 

De kerngroep stelt zich open voor aansluiting van gevorderde skiërs met gelijkwaardige techniek en conditie. Als er interesse is om zich bij die deelnemers aan te sluiten, dan kan de reizencommissie daarin bemiddelen (mail). Snel beslissen is verstandig.

 

Deelnemers reizen op eigen gelegenheid naar Lech. In onderling overleg worden afspraken gemaakt over car-pooling.

Hotel Alt-Hubertus is een gewaardeerd onderkomen gebleken. Het 3-sterrenhotel biedt een goede accommodatie en een uitstekende gastronomie.

 

Het hotel heeft een vernieuwde wellness-ruimte, een gratis parkeerterrein, een gratis parkeergarage onder het hotel, gratis wifi en een terras. De Schlosskopflift bevindt zich vlakbij het hotel.

 

Kijk voor meer informatie op de website van hotel Alt Hubertus.


Arlberg omvat de skigebieden van Lech, Zug, Zürs, Warth-Schröcken en Sankt Anton. Het is één van de grootste ski-arena’s van Oostenrijk. Het gebied is uitermate sneeuwzeker. Tot in april zorgen talrijke oceaandepressies voor sneeuwval. In totaal staan de skiër ca. 100 liften en ca. 350 km aan pistes ter beschikking voor gevarieerde dagtochten. Het gebied van Lech en Zug leent zich uitstekend voor winterwandelen.

Disclaimer

Deze reis is een privé initiatief van een groep Lech-liefhebbers. De reis valt NIET onder de verantwoordelijkheid van Skivereniging 't Gooi. De vereniging ondersteunt het initiatief van harte door middel van berichtgeving en door op te treden als contactpersoon. Omdat de reis niet onder auspiciën van de vereniging valt, kan in tegenstelling tot de verenigingsreizen, geen beroep worden gedaan op enige vorm van begeleiding. In onderling overleg bepalen de deelnemers wat zij van dag tot dag zullen ondernemen. Het skiniveau is hoog (gevorderd). Er wordt snel geskied naar alle uithoeken van het Arlberg-gebied. Desondanks zal er voldoende tijd zijn voor het samen genieten van hapjes en drankjes. Als men niet in dit profiel past, dan is het nog steeds mogelijk om aan de reis deel te nemen. In dat geval zal men zich overdag zelf moeten vermaken en treft men de andere deelnemers alleen tijdens het ontbijt, de après-ski, de sauna en het avondeten.

Hotel Alt Hubertus is een geliefd hotel en meestal snel volgeboekt. In de omgeving is een aantal pensions met logies/ontbijt te boeken. Après-ski en avondeten kunnen dan wel worden genoten in hotel Alt Hubertus met de rest van het gezelschap.