Verslag Kappl & Ischgl 2018


Sinds 2010 ben ik verslaafd aan skiën in de indrukwekkend mooie Dolomieten. Dit jaar ging de skireis van SkiGooi naar Canazei helaas niet door. Daarom gaven Marja Velzeboer en ik ons op voor een wintersportreis naar Kappl in Oostenrijk georganiseerd door Sportschool Rebel o.l.v. Fons Krijnen. Een aantal andere SkiGooi-leden sloot zich bij ons aan.

 

Vrijdagavond 2 maart verzamelden wij ons in Huizen. Vanaf hier vertrok de dubbeldeksbus. Wat een luxe om in onze eigen woonplaats in de bus te stappen. Na nog enkele mensen opgepikt te hebben in Geldrop, reden wij met een volle bus naar Oostenrijk, waar we zater­dagochtend aan­kwamen bij hotel Silvretta in Kappl.

 

De bus en chauffeuse Gina bleven de hele week bij ons.

Zaterdagmiddag hebben we geskied in het ski­gebied van Kappl. Op minder dan 100 meter van het hotel stap je op de piste en ski je naar de gondel. De hele week hadden we goede sneeuw en mooi weer, met uitzondering van sneeuw en mist op dinsdag en woensdag.


Zondagochtend konden de mensen die voor het eerst met deze reis mee waren voorskiën. We werden op skiniveau ingedeeld in een van de groepen (acht à tien mensen per groep) van de zeven ski-instructeurs die bij deze reis hoor­den. Goed om de skitechniek bij te schaven. Ik ben er beter door gaan skiën. Alles bij deze skireis was heel goed georganiseerd.

 

We hadden ’s ochtends les op een speelse manier, waarbij we ook flink doorskieden. De middagen skieden Marja en ik met Ron en Mily Vogels, Nel Zwanenburg, Wil Wolterink en Willy Slot van SkiGooi.

 

Dinsdagavond ging een groep mensen rodelen in het skigebied van Kappl. Wij hielden het bij gezellig spelletjes doen ’s avonds.


Woensdag skieden we in Ischgl met slecht weer waardoor we weinig konden zien van dit gebied. Donderdag bracht onze chauffeuse Gina ons weer naar Ischgl. Een mooi uitgebreid skigebied met een wirwar aan gondels en pistes. We skieden daar de hele dag in de zon met onze instructeur, ook in het Zwitserse deel bij Samnaun.

 

Terug in Kappl reed Gina de grote bus achteruit naar boven om voor het hotel te parkeren. Een paar mannen van onze groep regelden het ver­keer, wat aan de kant moest zodat de grote bus door de smalle straat kon manoeuvreren. Knap staaltje stuurvrouwkunst.


Donderdagavond was er een bonte avond in de bar van het hotel waar sommige groepsleden in prachtige kostuums verschenen. Ieder groepje bedankte die avond hun instructeur voor de skilessen met een leuke act en een cadeau. Vrijdag skieden we met ons eigen SkiGooi-groepje in het gebied van Kappl. Het was fijn dat we hierna op onze eigen kamer konden douchen en inpakken. Na het avondeten ver­trokken we met de bus en we waren zaterdag­ochtend vroeg weer thuis na een heerlijke week skiën. Het was een gezellige wintersportreis, maar ik miste wel een beetje de prachtige Dolomieten.