Overige buitenactiviteiten & kalender buitenactiviteiten


Het Sneeuwfit programma bestaat uit binnen- en buitentrainingen.De buitentrainingen vinden plaats in de periode begin november tot medio februari (zie Sneeuwfit programma). De rest van het jaar trainen groepen enthousiaste leden, aangevuld met niet-leden in een een van de volgende buitentrainingen:

 • zomeravondtraining op maandagavond;
 • aanvullende buitentraining op zondagochtend.

Naast deze buitentrainingen vinden het gehele jaar door ook andere buitenactiviteiten plaats, zoals Nordic Walking, wandelen en rolskiën.

 

Evenals de Sneeuwfit trainingen vallen deze activiteiten buiten de verantwoordelijkheid van Skivereniging 't Gooi. Uiteraard ondersteunt de vereniging deze initiatieven van harte, door o.a. berichtgeving en door belangstellenden in contact te brengen met de contactpersonen.

 

Alle data zijn van seizoen 2019-2020; hou deze website in de gaten voor seizoen 2021-2022.

Zomeravondtraining op maandagavond

Deze training overbrugt de periode tussen aanvullende buitentraining op zondagochtend en het begin van de Sneeuwfit buitentraining op zondagochtend. De zomeravondtraining bestaat uit hardlopen, rek- en strekoefeningen, en natuurlijk plezier maken in de buitenlucht. Er start ook een Nordic Walking groep en als men het nog rustiger aan wil doen dan kan er ook worden gewandeld.

De zomeravondtraining wordt op maandagavonden in de periode van 22 maart 2019 t/m 23 september 2019 (data onder voorbehoud) gehouden.

Locatie & tijden zomeravondtraining

De zomeravondtrainingen vinden plaats in het Corversbos en starten op maandag om 19:30 uur vanaf de Schuttersweg hoek Sterrenlaan, Hilversum. Deze training duurt ongeveer een uur en is gratis. Neem voor meer informatie contact op met <nog te bepalen>.

Aanvullende buitentraining op zondagochtend

Ter overbrugging van de weken tussen de zomeravondtraining en de Sneeuwfit buitentraining, en tussen de Sneeuwfit buitentraining en de zomeravondtraining worden aanvullende buitentrainingen georganiseerd. De trainingen bestaan uit hardlopen voor de liefhebbers, ski-imitatie oefeningen op een helling, rek- en strekoefeningen, en ook plezier maken in de buitenlucht.

Locatie & tijden aanvullende buitentraining

De aanvullende buitentraining vindt op dezelfde tijden en locatie plaats als de Sneeuwfit buitentraining, namelijk op zondagochtend vanaf het St. Janskerkhof, Hilversumseweg, Laren van 09:30 tot10:30 uur. Deze training is vooralsnog kosteloos.

Kalender alle buitentrainingen (data onder voorbehoud)

 • zomeravondtraining seizoen 2019 op maandagavond: training loopt t/m 23 september 2019;
 • aanvullende buitentraining op zondagochtend: 29 september t/m 27 oktober 2019;
 • Sneeuwfit buitentraining op zondagochtend: 3 november 2019 t/m 16 februari 2020;
 • aanvullende buitentraining op zondagochtend: 23 februari t/m 15 maart 2020;
 • zomeravondtraining seizoen 2020 op maandagavond: 23 maart t/m 21 september 2020.

Nordic Walking, rolskiën & wandelen

Het hele jaar door kan men in groepjes deelnemen aan de volgende buitenactiviteiten. Deze activiteiten worden georganiseerd door een aantal actieve leden en vallen niet onder de verantwoordelijkheid van Skivereniging 't Gooi. Voor nadere informatie moet contact worden opgenomen met de hieronder genoemde contactpersonen.

 • Nordic Walking
  contactpersoon 1: Jan Pieter Smittenaar - mail of bel 06 2516 7655
  contactpersoon 2: Bert van Straten - mail of bel 06 2231 6112
  Start vanaf het St. Janskerkhof, Hilversumseweg, Laren op zondagochtend van 09:30 tot 10:30 uur. Vanaf theehuis 't Hooge Erf, Hoge Vuurseweg 11, 3749 AB Lage Vuursche, start er op donderdagochtend om 10:00 uur zowel een snelle als een wat minder snelle groep. Na afloop koffiedrinken
 • Rolskiën
  start vanaf wisselende locaties op dinsdagochtend vanaf 9:30 uur
  neem voor details contact op met: Jan Pieter Smittenaar - mail of bel 06 2516 7655
 • Wandelen
  tijdens de Sneeuwfit buitentraining, de aanvullende buitentraining en de zomeravondtraining is er altijd gelegenheid om met een aantal gelijkgestemden te wandelen
  zie de kalender hierboven voor data en tijden.