Fietsweekend 2018 - Afferden - 7 t/m 9 september

Nationaal Park De Maasduinen - Noord Limburg

Het fietsweekend Afferden heeft reeds plaatsgevonden. Deze pagina is uitsluitend als voorbeeld bedoeld.


Helaas is het fietsweekend geheel volgeboekt. Nieuwe aanmeldingen worden op een reservelijst geplaatst. Deze reservelijst wordt gebruikt zodra er plaatsen vrijvallen. In dat geval wordt in volgorde van aanmelding contact opgenomen.

Aanmelden voor de reservelijst kan per e-mail bij Henk Hendriks (hskirdneh@gmail.com).

Hallo fietsliefhebbers van Skivereniging Het Gooi. Het Fietscomité 2018 bestaat dit jaar uit Henk Hendriks, Jan Pieter Smittenaar en Lia Houthuyzen. Onder leiding van Henk is voortvarend gestart met het organiseren van het Fietsweekend 2018. Zij hebben besloten om te gaan fietsen in Noord-Limburg, met name in de omgeving van Nationaal Park De Maasduinen. Dit is blijkbaar een zeer populair gebied, want het kostte nu al grote moeite om een gezellig hotel te vinden dat beschikbaar zal zijn in september volgend jaar. Het is ze toch gelukt een hotel te vinden voor het weekend van 7-8-9 september 2018.

 

Er is meteen een optie genomen op alle kamers bij Auberge De Papenberg, Hengeland 1a in Afferden. Hier treffen we Limburgse gastvrijheid bij de familie Stolk. Dit rustieke hotel ligt in de kop van Noord-Limburg, centraal in de prachtige natuur en de landelijke rust van het Nationaal Park De Maasduinen. Oorspronkelijk een boerderij, gelegen in een schitterende wandeltuin met een pracht aan bomen, heesters en bloemen. Omringd door de rust en afwisseling van het Noord-Lim­burgse land. Auberge de Papenberg is een vier sterren hotel met 21 luxe ingerichte kamers. Er is o.a. wifi, een thee-/koffiezetapparaat en een minibar. Auberge de Papenberg ligt vlak tegen de grens met Duitsland aan. Wandelen, fietsen of golfen, het is allemaal binnen handbereik.

 

Het restaurant kenmerkt zich door een warme, kunstzinnige inrichting met antiek meubilair. De gerechten op de kaart wisselen met de jaargetijden. De inspiratie van de chef-kok bepaalt regelmatig een nieuw menu, dat vergezeld gaat van een bijpassend wijnarrangement. Het ontbijt wordt aan tafel geserveerd. In de lounge kunt u genieten van uw aperitief en kunt u heerlijk natafelen of zomaar genieten van een drankje en een hapje rond het knappende haardvuur.

 

Het hotel heeft voldoende parkeergelegenheid en beschikt over een afgesloten fietsenstalling. In samenwerking met een lokale fietsenzaak verhuurt het hotel voor een aantrekkelijke prijs (E-)fietsen.

 

Verblijven in Noord-Limburg voelt als vakantie vieren in het buitenland. Het landschap en de Limburgse cultuur zijn uniek en de moeite waard om te ontdekken en te beleven. Nabij De Papenberg vindt u bijvoor­beeld de ruȉnes van Kasteel Bleijen­beek. De oudste delen dateren van vóór de 14e eeuw. Binnen de slotgracht van het kasteel staan twee prachtige mammoetbomen.

 

In Nationaal Park De Maasduinen vindt u rust, ruimte, gezelligheid, sportiviteit en bovenal een prachtig glooiend landschap om van te genieten. Het nationaal park en haar omgeving lenen zich uitstekend voor prachtige wande­lingen en afwisselende fietstochten.

 

Start direct vanuit het hotel een ontdekkingstocht door Nationaal Park De Maasduinen met opwaaiend stuifzand en helderblauw water.


Bent u nu al enthousiast geworden en wilt u ook genieten van de prachtige Limburgse natuur? Meldt u zich dan vooral snel aan.

 

De prijs per persoon bedraagt € 220,- voor een 2-persoonskamer. Er is een zéér beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar die € 45.- meer kosten.

 

U kunt zich per e-mail aanmelden bij Henk Hendriks (hskirdneh@gmail.com) en tevens € 30,- als aanbetaling storten op het rekeningnummer van de Penningmeester van de Skivereniging Het Gooi (NL64 RABO 0388 2962 08) o.v.v. FW2018.

 

Namens het Fietscomité 2018

 

Henk Hendriks, Jan Pieter Smittenaar & Lia Houthuyzen

 

e-mail: hskirdneh@gmail.com