Canazei - Dolomieten - Italië - busreis

Vrijdag 11 februari t/m zondag 20 februari 2022


Hotel Il Caminetto*** - touroperator Sunweb - was tot 2017 ons onderkomen in Canazei. Het is een 3 sterrenhotel met een plezierige Italiaanse ambiance en een goede gastronomie. Het familiehotel ligt op een rustige plek in Canazei. De afstand tot de liften en skipistes bedraagt ca. 1.000 meter. De skibus stopt voor het hotel. Het hotel heeft een wellness area met zwembad, sauna, stoombad en whirlpool. Tegen een kleine vergoeding.


Canazei ligt centraal in de Dolomieten aan de bekende Sella Ronda en in de nabijheid van de Marmolada (3.343 m). Vanuit Canazei kan iedere dag naar een andere bestemming worden geskied. Naar Lagazuoi, via Pralongia en Armentarola. Naar de Marmolada via Malga Chiapella. Naar de Seiseralm (eerst per bus door een schitterend natuurgebied). Naar het Annatal via Col Raiser en Seceda (lunch bij Anna). Naar Pedraces via La Villa. Naar Alba met Pera en Possa di Fassa.

First Class touringcar

Vanaf 2020 gaat de reis naar Italië met een luxe dubbeldekker touringcar, die is voorzien van 48 First Class fauteuils. De stoelen zijn breder en comfortabeler en er staan in tegenstelling tot een Royal Class bus 3 stoelen op een rij in plaats van 4. Deze First Class fauteuils bieden extra veel beenruimte en de rugleuning heeft ruime instelmogelijkheden.

Prijzen

De prijzen zijn afhankelijk van de geboekte kamer, al of niet delen van een kamer, met bus of eigen vervoer, aantal dagen skipas en leeftijdskorting van de skipas.

 

De basisprijs per persoon bedraagt ca. € 1.250,-. In deze prijs is inbegrepen:

  • vervoer per First Class touringcar - drie stoelen op een rij;
  • 7 overnachtingen o.b.v. half-pension op basis van 2 personen per 2-persoonskamer;
  • 6-dagen Dolomiti Superskipas;
  • bijdrage SGR-garantiefonds & hulp van de vakantiedokter;
  • toeslag fooienpot & reserveringskosten.

Het hotel beschikt, zoals vrijwel alle hotels, niet over 1-persoonskamers. Wil men een kamer alleen, dan moet men daarvoor een 2-persoonskamer boeken. De opslag zal dan naar verwachting circa € 500,- bedragen (onder voorbehoud). Wil je graag mee en opteer je voor kamerdeling, maar heb je nog geen kamergenoot, meld je dan toch aan. In overleg kan een kamergenoot worden gezocht.

 

De 6-dagen skipas kan voor een gering bedrag worden uitgebreid naar een 7-dagen of een 8-dagen skipas. Senioren geboren voor 27 november 1956 hebben recht hebben op een korting van ca. € 30,-, mits bij de boeking opgegeven. De korting wordt in de prijs verwerkt.

 

In overleg is eigen vervoer mogelijk. Op de reissom zal dan ca. € 200,- in mindering worden gebracht.

 

Via Sunweb zijn aanvullend voordelig ski’s te huren.

Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk zo spoedig mogelijk contact op te nemen.