Skisafari Canada (vliegreis)

Dinsdag 29 januari - maandag 11 februari 2019 - Reis kan niet meer worden geboekt!


Sinds in maart 2010 een paar leden een wintersportreis hebben gemaakt naar Vail in Colorado USA, bestaat de wens om voor leden van Skivereniging 't Gooi een vergelijkbare reis naar Canada te organiseren.

 

Vooroordelen om de oceaan niet over te steken zijn er genoeg. Nagenoeg alle Noord-Amerikaanse skigebieden zijn niet met elkaar verbonden, de meeste Europese skigebieden zijn dus groter. De reis duurt lang en je hebt last van een jetlag. De reis is duur, ter plaatse ben je veel geld kwijt en er is geen après-ski.

Een aantal van deze punten is waar. Een jetlag van 8 uur is niet altijd lekker, maar een nacht in een bus naar de Alpen is dat ook niet. De reis van deur tot deur duurt zo'n 18 uur, nauwelijks langer dan een busreis naar Les Menuires. Een reis naar Canada is duurder, maar de forse prijsverhogingen van hotels in de Alpen in komend seizoen en de lage dollar reduceren het prijsverschil aanzienlijk. Voor iets meer geld biedt de reis naar Canada een een unieke "once-in-a-lifetime" ervaring. Skiën in de schitterende natuur van Nationale Parken in de Rocky Mountains op uitdagende pistes met vaak heerlijke sneeuw.

Er wordt overnacht in goede accommodaties in zowel rustige als levendige locaties met voldoende aanbod van horeca met schappelijke prijzen.

Lake Louise (foto RHe).
Lake Louise (foto RHe).

In overleg met de reisorganisatie WintersportCanadaAmerika is de volgende Skisafari samengesteld:

  • Periode: dinsdag 29 januari t/m maandag 11 februari 2019;
  • Rechtstreekse KLM vluchten: Amsterdam - Edmonton - Amsterdam, inclusief materiaal vervoer;
  • Skiën in de wintersportgebieden: Jasper, Panorama en Lake Louise/Banff;
  • Liftpassen voor de 3 gebieden;
  • Middenklasse accommodatie op basis van logies;
  • Vervoer ter plaatse: huurauto type SUV
  • Optioneel: een dag helikopterskiën in Panorama.

De reis is bedoeld voor zeer ervaren skiërs, die de hele dag onder alle weersomstandigheden alle soorten terrein kunnen beskiën. Bij dit uitdagende uitgangspunt past zeker ook een dag helikopterskiën. De reis staat weliswaar open voor minder ervaren skiërs maar, in tegenstelling tot de standaard SkiGooi reizen, is er voor deze groep skiërs géén begeleiding. Zij moeten op eigen gelegenheid skiën en kunnen natuurlijk genieten van de gezelligheid van de groep voor en na het skiën (foto RK-Heliski - Panorama BC)

De prijs voor de Skisafari wordt bepaald op het moment van boeken. Later boeken betekent duurdere vluchten, en kamers die niet meer beschikbaar zijn waardoor moet worden uitgeweken naar andere en meestal duurdere accommodaties. Onder strikt voorbehoud bedraagt de reissom op dit moment (begin juli) € 2.250,- bij boeking met minimaal twee personen, die ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Dit bedrag omvat vluchten, huurauto, accommodatie en liftpassen, verhoogd met een toeslag voor brandstof, National Park passes en onvoorzien. Niet inbegrepen zijn dossierkosten, de Electronic Travel Authorization (CA$ 7,- pp), maaltijden en persoonlijke uitgaven (totaal ongeveer € 650,-). Een dag heliskiën kost ca. € 650,- (optioneel).

Eénpersoonskamers zijn niet beschikbaar.

Panorama bij nacht (foto RHe).
Panorama bij nacht (foto RHe).
Big Horn Sheep (foto RHe).
Big Horn Sheep (foto RHe).