Fietsweekend 2020 - Arcen - 4 t/m 6 september - GEANNULEERD

Arcen - eindeloos fietsen en wandelen!


Vanwege beperkingen en risico's t.g.v. Corona is het fietsweekend verschoven naar september 2021. Onderstaande tekst geeft een beschrijving hoe het fietsweekend er dit jaar uit had moeten zien. De fietscommissie hoopt volgend jaar min of meer hetzelfde fietsweekend te organiseren. Uiteraard onder strikt voorbehoud van beschikbaarheid van het hotel, het prijsniveau, en overige zaken.

Fietsweekend 2020 - 4 t/m 6 september - Arcen

Helaas heeft het bestuur in overleg met de fietscommissie, bestaande uit Luuk van Veen en Kor Bergwerff, besloten om het fietsweekend naar Arcen dit jaar vanwege Corona niet door te laten gaan.

Voor het fietsweekend hadden zich 28 deelnemers aangemeld. Hoewel een aantal Corona-beperkingen is versoepeld, is de verwachting dat de 1,5 meter regel nog vele maanden gehand-haafd blijft. Op basis van deze regel lukt het de fietscommissie niet om zaken als horeca en overige activiteiten voor zo'n grote groep op eenvoudige wijze te realiseren. Daarmee verdwijnt de belangrijkste sociale peiler van het fietsweekend, namelijk gezellig bijpraten.

Ook kan het bestuur niet garanderen dat deelnemers aan het fietsweekend geen risico op besmetting lopen. Door het fiets-weekend te laten plaatsvinden geeft het bestuur een signaal van geen gevaar af. Die verantwoordelijkheid kan het bestuur niet nemen.

 

In overleg met het hotel is het fietsweekend doorgeschoven naar september 2021. De deelnemers, die hebben aanbetaald, hebben inmiddels hun aanbetaling terugontvangen.

 

Ben je nieuwsgierig naar hoe het fietsweekend er dit jaar uit had moeten zien, kijk dan hieronder voor meer informatie.

Hallo fietsliefhebbers van Skivereniging Het Gooi. Het fietscomité 2020 bestaat uit Luuk van Veen en Kor Bergwerff.

Het fietsweekend 2020 vindt plaats in Arcen, in midden-Limburg vlak bij de Duitse grens. Het weekend wordt gehouden in het eerste weekend van september 2020, op 4, 5 en 6 september.

In afwijking van wat eerder is vermeld, logeren we in het Hotel de Maasparel (www.maasparel.nl).

 

Het hotel is een ideale uitvalsbasis als je van fietsen, wandelen, natuur, cultuur en shoppen houdt. Het ligt op een paar passen lopen van de Maas en het centrum van Arcen.

 

Het hotel ligt vlakbij de Kasteeltuinen, de Hertog Jan brouwerij, Thermaalbad Arcen en Graanbranderij De IJsvogel. Door de rijke, afwisselende schoonheid van natuurgebied De Maasduinen en de ligging aan de Maas is Arcen altijd een dorp geweest dat bij veel toeristen in de smaak valt.


Hotel de Maasparel heeft comfortabele, geheel vernieuwde "Comfort" kamers, mooie terrassen, een gezellige tuinkamer en een heerlijk tuinserre waar je de dag met een royaal ontbijt begint. In het restaurant word je verwend met verrassende gerechten.

 

De Comfort Rooms zijn uniek wat betreft de grootte en indeling. Ze hebben een badkamer met douche en toilet, een zithoek, een flatscreen televisie, koffie/theefaciliteiten en WiFi.

De Maasparel heeft een gratis privéparking en een gratis afgesloten fietsenstalling met oplaadpunt voor elektrische fietsen. Gasten waarderen de persoonlijke aandacht en de Limburgse gastvrijheid.De prijs voor een 2-persoons kamer bedraagt € 245,- per persoon, mits de kamer gedeeld wordt door 2 personen. Als een kamer door 1 persoon wordt gebruikt, dan bedraagt de meerprijs € 60,-. Dat is inclusief ontvangstkoffie met vlaai. Daarna dienen alle bestelde drankjes met het hotel zelf te worden afgerekend.

 

Op dit moment zijn de fietsroutes nog niet bepaald, maar we denken aan het volgende:

  • op vrijdag blijven we in de buurt van Arcen en gaan we een toertje maken van ca. 25 km naar Velden;
  • op zaterdag is het de bedoeling dat we de grens oversteken. We proberen een leuke route te vinden naar Kevelaer in Duitsland;
  • op zondag is het de bedoeling dat we de Maas oversteken naar Lottum, Grubbenvorst en/of Broekhuizen.

Jullie kunnen je aanmelden per e-mail bij Luuk via het mailadres: lvanveen88@gmail.com.

 

Vermeld daarbij de voedselvoorkeur, vegetarisch en eventuele allergieën. Graag ook vermelden of je een 1- of 2-persoonskamer wil en met wie je deze 2-persoonskamer gaat delen. Deze gegevens zullen overeenkomstig onze privacy-regels privé behandeld worden.

 

Het hotel heeft uitsluitend 2-persoonskamers. De toeslag van € 60,- is voor gebruik van een 2‑persoonskamer door slechts 1 persoon. Dit geldt voor slechts een beperkt aantal kamers. Dus spoedige aanmelding is gewenst.

 

Na aanmelding krijg je van de penningmeester de bevestiging, tevens factuur toegestuurd. Hierop staan ook de betalingstermijnen vermeld.

 

Met vriendelijke groet;

Kor en Luuk